PRISTUPAČNOST OSI – OSOBA S INVALIDITETOM

City Life logo 200

Mobilnost i pristupačnost su temeljna ljudska prava

City Life shopping centar nastavio je dugogodišnju tradiciju biti središnje mjesto za kupovinu u samom srcu grada kada je prije dvanaest godina preuzeo staru zgradu robne kuće Šibenka koja je bila teško oštećena u požaru.

Tvrtka Jolly EKO obnovila je zgradu prema tada najsuvremenijim građevnim standardima te je time City Life shopping centar vratio svojim građanima bitno mjesto za kratke susrete, ćakulu i nabavku potrepština.

Kad je 1980. godine izgrađena robna kuća Šibenka, bila je jedna od najmodernijih građevina u Šibeniku, a njeni graditelji su još tada bili svjesni važnosti normalnog pristupa svim dijelovima građevine svim kategorijama građana, od majki s djecom u kolicima pa sve do osoba s invaliditetom u invalidskim kolicima. Zato su unutar centra ugrađena dizala da se osigura pristupačnost svim kategorijama građana do svih etaža centra.

Pristupačnost centru je osigurana sa sjeverne strane iz ulice Ante Šupuka. Ravno s nogostupa dolazi se na plato centra od kuda se dizalima može doći do svih dijelova centra. Alternativni pristup centru je s južne strane, ulicom fra Jerolima Milete preko parkirne garaže. Zbog uzbrdice na ulazu te prometa koji se tu odvija, uputno je da osoba u invalidskim kolicima bude u pratnji. Također, naš djelatnik koji je tamo prisutan 24 sata dnevno potrudit će se pružiti svu moguću pomoć.