Trendovi koji vladaju u “sezoni kaputa”

Trendovi koji vladaju u “sezoni kaputa”

Željeli si to priznati ili ne, zima je iza ugla, a u modnom smislu to znači samo jedno – stigla je sezona kaputa. Svi koji se smatraju modno osviještenima i brinu za svoj stilski dojam, itekako dobro znaju da kaput čini okosnicu svakog zimskog stylinga, te ga stoga treba vrlo pažljivo birati. Bez obzira na to što ispod njega nosimo, kaput je najvidljiviji zimski odjevni komad, onaj koji ostavlja najupečatljiviji dojam i koji kroji završni touch svake odjevne kombinacije.

Elegantni kaput koji pristaje kao saliven, sačinjen od pomno odabranih tkanina, može i najjednostavniji outfit učiniti profinjenim i šarmantnim, te mu dodati željeni stilski zaokret.

Pri odabiru savršenog kaputa ne bismo se trebali voditi modnim diktatima koji se, prevrtljivi kakvi jesu, mijenjaju iz sezone u sezonu. Na umu bismo radije trebali imati kroj koji pristaje našoj građi, klasičnu siluetu koja odolijeva protoku vremena i godinama izgleda sjajno, udobnost, kvalitetu materijala od kojeg je kaput načinjen i, naravno, estetiku koja pristaje našem stilskom izričaju i većini odjevnih kombinacija koje imamo u svom ormaru. Na sreću, ovogodišnji trendovi uvelike rezoniraju s klasikom i odišu aurom bezvremenskog stila, bilo da je riječ o muškim ili ženskim kaputima.

Damski look žene će ove zime jednostavno rekreirati mekanim vunenim kaputima, ženstveno stegnutima u struku i ukrašenima ovratnikom od umjetnog krzna koji odiše dojmom profinjenosti, dok će ljubiteljice minimalizma ili casual odijevanja odabrati kapute ravnog kroja ili one, trenutno vrlo popularnih, oversized silueta. Dojmu razigranosti doprinijet će krupni karirani uzorak u upečatljivoj kombinaciji boja, dok će sofisticirani dojam osigurati vječni Prince De Galles uzorak koji će svojim bezvremenskim šarmom zaokružiti svaki look.

One odvažnije, koje će svojom pojavom poželjeti unijeti infuziju boje u sive i tmurne gradske ulice, ove zime se mogu ogrnuti kaputima u pomalo “netipičnim”, upečatljivim bojama poput primjerice kaputa u neodoljivoj nijansi lososa ili pak strastvenoj crvenoj koja sigurno neće proći neprimijećeno.

Za razliku od ženskih, muški su kaputi uvijek estetski staloženiji i decentniji, a tako će biti i ove zime. Bilo da je riječ o dijelu poslovnog outfita ili jednostavne casual kombinacije, muškarci najčešće biraju klasične boje poput vječne crne, smeđe ili pak tamno plave, najčešće u praktičnim dužinama do koljena. Ove su zime tako izrazito popularni elegantni kaputi s dvorednim kopčanjem i vječni Montgomery kaputi s upečatljivim, vizualno atraktivnim gumbima koji čine svojevrsni modni detalj, te kaputi koji krojem, i upotpunjeni praktičnim džepovima i kapuljačom, odišu sportskim štihom. Elegantniji dojam svakako će zaokružiti kaputi strogih i ravnih linija izrađeni od finih materijala poput kašmira, a koji će fantastično pristajati na bilo koje odijelo, ali i na traperice i pulovere. S klasičnim krojevima i neutralnim nijansama teško je pogriješiti, bezvremenska estetika takvog kaputa sasvim će sigurno odolijevati hirovitim trendovima, a vi ćete imati sjajnog stilskog suputnika koji će vas u punom sjaju pratiti i mnogo narednih zima.